fredag 20 december 2013

Somoto Canyon i Nicaragua

Tuppen hör man då solen går upp och den där kalla duschen är inte så härlig men värmen här på Hostal Ulap Yasica i är underbar. Ris, bönor, ägg, ost och kaffe är traditionsenlig frukost i Nicaragua och ingår. Första dagen börjar vi kl 06:30 då trafiken utanför har kommit igång och vi åker från Matagalpa upp till gränsen till, Honduras. Jippie!! 

Dagens mål är att utforska och flyta ner för Comoto Canyon som är starten på Rio Coco. Vi träffar guiden från företaget Namancambretours.com i Somoto, som ska följa oss dit.
Vi byter till badkläder, får en flytväst och kan packa ner resten av våra grejer i guidens vattentäta ryggsäck. Vi börjar gå längs en stig som sen fortsätter in i en kohage, innan det börjar luta brant ner till Canyonen. 

Det är bara att göra sig redo att hoppa i det kalla och klargröna vattnet, slappna av och flyta med. Jag tänker bara vilken underbar dag det kommer att bli. 💙 

Monarchy fjärilar, klarblåa och stora som fåglar flyger förbi. Väggarna är branta och man ser hålor med honungskakor och bin som jobbar. Området är känt för sin goda honung. Vi vadar, flyter och slappar men kan även välja att hoppa från klippor på 2, 4, 7, 15 och 20 meter ner i Canyonen.
Vattnet är ganska kallt och vi passar på att fika i solen där strålarna når ner på oss och värmer.

Sista biten blir vi hämtad med en färgglad båt. Eftersom vi har anlitat guiden A själv är de väldigt flexibla så efter avslutad tur tar vi och går upp till en utkikspunkt, Miraflores via en brant serpentinväg. 

Utsikten är spektakulär och man ser över till Honduras. Efter turen passerar vi lokala specialbageriet där man gör majsdegssnacks, Rosquillas, både söta och salta. En öl inköpt på macken så klarar vi oss hela vägen hem till Matagalpa. Efter middagen sitter jag kvar och pratar med A och hans vän Bernardo som driver Hostal Ulap Yasica.

De pratar båda perfekt engelska, träffades på universitetet där B läste Environmental Engineering och A Business Administration. De reser runt och utforskar Nicaragua på helgerna och B berättar vilken underbar tur vi kommer att ha och vilka guldkorn vi kommer att få uppleva i landet. Går och lägger mig lite lycklig och kär i livet....=) ❤




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar