fredag 20 december 2013

Nicaragua - glöm tiden

Vi började resan med lokalbuss och en "pipa", kokosnöt, från Nicoya, via Liberia i Costa Rica och skulle möta en guide vid 13-tiden på gränsparkeringen i Nicaragua.
Självklart tog det längre tid än väntar att lämna Costa Rica och få stämpel i passet, få väskorna genomsökta på den 500 m långa promenaden, ansöka om att få komma in i Nicaragua, betala lokal skatt, nationell skatt och få passet stämplat för att kunna promenera över gränsen. 
Vi var två timmar sena över gränsen och A från vårt chansföretag var inte där för att möta oss eftersom han var tre timmar sen, hahahaha. Första ölen drack vi vid gränsen i väntan på A, tid är inte viktigt här, bara att ta det "tranquillo" och lita på alla underbara människor som vill visa oss sitt vackra land. : )
Efter fem timmars spektakulär bilresa nådde vi första anhalten Matagalpa där vi ska besöka nationalparker, vandra, simma mm. Vi bor på ett Hostel med beväpnad vakt, taggtråd och vakthund, så det säger väl en del om läget här. 
Att vi sedan efter middagen tittar på utebio, den skruvade filmen "This is the end" gör nog att drömmarna kommer att skena iväg....:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar