onsdag 31 juli 2013

Kanada - Whistler till Woss på Vancouver Island

Vaknar upp till låten "Get Lucky" på HI Hostel för att komma i rätt stämning inför utforskandet
av Whistler och den korta resan till färjeläget Horseshoe Bay och båten över till Vancouver Island. Frukost med pannkakor, lönnsirap och starkt kaffe. Vi hittar ett mysigt öppet café eller Brasserie i stan när vi promenerar runt bland downhillcyklister, snowboardåkare och säsongsjobbare.
Vi kommenterar till servitrisen att vi är turister och svaret kom omedelbart "we all are"!! Bara i Whistler har Starbucks så trevliga stolar framför ingången även om det inte lockade oss den här gången ;)
Whistler är en klart cool stad men med Hollywoodkänsla som Banff. Vi traskade runt och jag är verkligen ingen souvenirköpare men däremot en mössnörd. Köpte den inte men kunde inte låta bli att ta några bilder =)
Dags att ge sig iväg mot den förbokade färjan till Nanaimo på Vancouver Island för att köra vidare till nästa bokade rum i Woss som A bokat på nätet innan vi åkte. Boendet är svindyrt och det bästa helt klart hade varit att ha med sig tält. 
Båten över tog ca 2,5 timme och kostade ca 500 kr enkel för en bil.
De fyra vanligaste och direkt efterföljande frågorna vi fick då vi sa att vi skulle bo i Woss var:
1. Woss?!?!?
2. Why?!?!? 
3. What are you going to do there?!? 
4. You know it is a logging town, right?!?

De som frågade rynkade på pannan och såg så förvånade ut att vi bestämde oss för följande svar:
1. Jeahh! 
2. Haven't you heard? 
3. Clubbing!!
4. But theee loggers.... ;)

Vi kom fram till Woss som hade en bensinmack och ett motell med en liten pub. Punkt!! 
Spänd av förväntan frågade vi om det fanns något att se och i macken rekommenderade de oss att åka ner till sjön. Där hade några familjer grillat och det kändes som att rodeofamiljer roat sig kungligt i cowboyhattar, cowboy boots, korta nötta jeansshorts och jättegrillar på jeepflaken. Längs med sjön fanns de små enkla otroligt vackra stugorna som vi smög och fotade. Hittade ett utedass med skylten "shitter" på. :)
Inget mer att göra än att äta middag på puben, en japansk sushirestaurang som en av gästerna sa var den bästa på hela ön. Vi väntade förväntansfullt att grova skogshuggare skulle komma in men det var bara några fotografer och dykare som kom in. Det kan inte vara mycket stölder i området då de lämnade all sin utrustning ute för att torka över natten. Vi avslutade kvällen med några inhemska ölsorter.
Packade och förberedde oss på en tvådagars kajaktur för att spana på späckhuggare från Telegraph Cove. Erkänner att vi spelade in en film så om vi skulle försvinna och någon skulle hitta Iphonen så skulle ett sista nödmeddelande kunna spelas upp om vilka vi var, var vi hade bott och att de skulle kontakta våra släktingar ;P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar