lördag 3 augusti 2013

Kanada - Vancouver livet och kärleken!!

Kort summering av Kanada, jag vill flytta till Vancouver!! ❤
Resan avslutas i Vancouver efter att ha rest runt till skidorterna Golden, Banff, Jasper och Whistler med aktiviteter som forsränning, ridning, vandringar i nationalparker, bad i varma källor och paddling med späckhuggare vid Vancouver Island. Det finns inlägg om varje plats och aktivitet, låt dig inspireras att besöka Kanada! 

Vi kom med en tidigare färja från Vancouver Island på kvällen och börjar med att checka in och sedan åka raka vägen ner till stan för att se hur otroligt mycket folk det är ute på stadens gator och pubar. Man får en bra känsla i Vancouver!!
Vi har pratat med folk under resan vad vi inte får missa, svaren har varit samma, Grouse Mountain, berget i stan och Lynn Canyon, hängbron och alla klippavsatser och vattenfall där man hoppar ifrån. Vi bestämmer oss för att börja med Grouse Mountan med ett kombipaket, linbana, Zip line, skogshuggarshow, eye of the wind och grizzlybjörnguidning som kostar ca 900 kr. 
Utsikten är fantastisk och självklart är det klarblå himmel och sol som det varit varje dag under 10 dagar i rad. Zip line turen går runt toppen av Grouse Mountain och man uppnår som högst 80 km/h. Vi hade Lee som guide och han ger oss ytterligare tips på pubar och restauranger för kvällen. Det är ju flörtfredag ;)
Besök uppe i glaskupolen i vindkraftverken, Eye of the wind är en markering att Vancouver och Grouse mountain försöker sänka sin miljöpåverkan. Inte värt ett besök i sig men informativt om vindkraft och utsikten är 360 grader. Tyvärr reflekterar glaset och har texter nästan överallt så det blir inga bra foton. 
På vägen ner passerar vi grizzlybjörnarna som de säger är släkt med våra björnar, de vilar, viftar lite på tassarna i sommarvärmen så vi går vidare. En öl och lite lunch innan "Lumberjackershowen", skogshuggarshowen som visar både styrkeprov, flottning, lite galenskaper och är väldigt rolig. Vi kan ju inte låta bli att fredagsflörta där heller så det slutade såhär.......=)
Och självklart var jag tvungen att prova innan vi drog vidare...:)
59 sekunder upp till klockan på toppen och rekordet för dagen!! =)
Nog av Grouse Mountain tog vi bilen lite västerut till Lynn Canyon, gratishängbron istället för den inne i stan som kostar några hundralappar. 
Men när vi kom fram till vattenfallen, de höga branta klipporna kunde vi knappt slita oss. Där hoppade hen och hen i alla åldrar från mer och mer vågade höjder ner i det djupa, kalla vattnet. Jag förstår att de stänger hängbron kl 8 annars skulle många ha med sig picknick och stanna resten av kvällen. Jippie!!! 
Söta dofter och öldrickande gäng satt i buskarna, badade och solade. Njuta är vad man gör i Vancouver!! Iiiiiii!!
Tillbaka till hotellet, bubbel, musik och girls night out med början i Gastown, den gamla delen av stan sen får ni inte följa med längre. Vi lyckades inte flörta tillräckligt bra för att flytta in hos någon den här kvällen men jag kom iallafall hem med en spade och lönnsirap ;P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar