söndag 21 juli 2013

Kanada - Golden till Banff

Vaknade upp på Dreamcatcher Hostel i Golden och gick ner till det supermysiga köket. Det märks att Golden är en skidort och då är det inte bara utsikten över pisterna som påminner om det utan alla mysiga öppna spisar som finns överallt. 
Forsränning heldag i klass 3-4 med grillbuffe till lunch var bokat så det var bara att förbereda sig på några blöta timmar i 5 gradigt glaciärvatten. Båtarna var redo, vi ombytta i våtdräkter så det var vara att hoppa in i den gula bussen.
25 min uppströms, hjälmen och flytvästen på sen hopp i gummibåtarna. Delar av sträckan kunde man få ligga i och flyta med i forsarna och halvdränkt be om att få komma upp då läpparna började bli blåa. Efter en ljuvligt underbar blöt dag med 25 grader och sol fortsatte på väg till Banff där vi stannade till i Yoho national park och Emerald lake. 


Sjön är turkosgrön av glaciärvatten som rinner ner och vi tog en 2,5 timmes promenad runt den innan vi gav oss av till Banff. i Banff ligger barerna tätt och det är bland de gulligaste artificiella ställena jag varit på. 


Efter att ha svalt några liter glaciärvatten på dagen kan en kväll inte avslutas bättre än såhär? ;P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar