tisdag 9 juli 2013

Get Out - Svensk nostalgi i Hultsfred

Tragiskt, tomt, öde och början och kanske slutet på svensk festivalhistoria finns i Hultsfred. Tänk att drivna tonåringar med stora drömmar började samla världsartister som pauskonserter på väg mellan Köpenhamn och Stockholm. Redan 1986 började festivalen och strategin var att få så många världsartister som ändå passerade att stanna en dag i Hultsfred. Att varje år sedan arrangera detta med lokalt engagemang ända tills 2010 då det förväntade antalet på 25 000 sålda biljetter blev 5 000 och konkursen var ett faktum. Vad finns kvar där nu?
Fantastiska lokaler för stora sällskap, konferenser, mindre konserter, föreställningar, spelhåla etc. i sammanhängande byggnad med lunchstället i Metropolbyggnaden. Stannade till för lunch och den var i juni 2013 väldigt bra med långt salladsbord och flera vällagade varmrätter uppdukat som buffé.

Utställningar med samlingar av artisternas silver, guld, platinaskivor spräcker väggarna runt om upp till taket. På www.rockcity.se presenteras flera alternativ på vad som kan erbjudas under hela året.


Svenskt Rockarkiv har fått pris för bästa museum och det är bara att fråga sig fram efter att man ätit lunch. Supertrevligt ställe och väldigt kreativ miljö för den som vill se nåt annorlunda. Jag passar på att spana in mina fd grannar som sitter uppe på flera ställen i lokalen =)


Och sist men inte minst! Det hjälpte inte att be för Hultsfredsfestivalen! ;P

                                



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar