måndag 13 maj 2013

Get out! Stenshuvud - Sveriges sydligaste nationalpark

Stenshuvud, Sveriges sydligaste nationalpark är inte bara vacker, det finns stigar, naturrum, boende och aktiviteter i närheten. Stenshuvud är Linderödsåsens dramatiska avslutning i havet i Österlen, mellan Simrishamn och Kivik. Kafe och kiosk finns i anslutning till naturrummet. Från parkeringen kan man ta en promenad på 20 minuter upp till den gamla borgen och då har man milslång utsikt både åt norr och söder.

Utsikt mot söder, Simrishamn

Utsikt mot norr, Kivik.



Bokskogen bjuder på en skir grönska och det finns många underbara platser att slå sig ner för en picknick.


Har besökt stenshuvud då äppelträden blommar på sluttningarna, ridit islandshästar längs med äppelträd med klasar av mogna äpplen hängande från grenarna och njuter av alla årstider här. På våren blommar vitsipporna i bokskogen och gör att det nästan påminner om snö. Gör ett besök, gå en promenad, njut av utsikten, varva ner i den djupa skogen eller gå ner till stranden för ett dopp. Tyvärr är det undervattensströmmar längs med kusten på Österlen så var försiktiga.

Innan man svänger ner till Stenshuvud finns ett gulligt pensionat och även Blåsingsborg med boende, restaurang och aktiviteter. Läs mer om aktiviteter på www.blasingsborg.se
På vägen ner till stenshuvud finns två kafeer, varav kafe Annorlunda som är känt för sin lite udda inredning.

Bli inte förvirrad av den här skylten på väg till Smygehuk...,-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar