måndag 2 september 2013

Segling - lugn och stressfri helg

Det enda beslutet man behöver ta är vilket vin vi ska dricka till middagen när vi är ute och seglar och det kanske är därför man känner sig så utvilad efter en helg på segelbåt.
Kompisarna har segelbåt vid Värmdö i Stockholms skärgård och jag har hängt med på somrarna från en helg till två veckor som längst. Efter stress, mycket jobb och flängande räcker det med en helg för att jag ska känna mig sådär utvilad. 
Nackdelen är att jag nästan glömmer bort regler som jag borde kunna, färger på prickar osv mellan varje år.
Vi ligger bara i naturhamnar, grillar på klipporna och seglar dagsetapper. 
Några timmar på en ny ö för lite slappande, plocka lite lingon till middagen, bada, lästa böcker och utforska dagens ö är perfekt för att varva ner. "Bel far niente", "Vackert göra ingenting" helt enkelt. 
Helgen som var avslutades med, nakenbad, fantastiskt god trerätters middag och en timme på rygg för att titta på stjärnorna innan vi kröp till kojs. 
Vi hyrde även båt i Kroatien för några år sedan, seglade i naturreservat norr om Split, förundrades över att så många familjer seglar nakna där, tyska och holländska båtar framför allt. Försökte hyra i somras igen men priserna var tredubbla nu jämfört med förra gången. Varje ö hade en restaurang, ett halvt kg havskräftor eller musslor kostade 30 kr som förrätt och på kvällen såg vi mareld när vi badade innan läggdags. Att rekommendera även om det säkert är betydligt dyrare nu..... 
Det kanske är dags att hitta ett nytt billigt, trevligt land att segla i. Tips mottages tacksamt! ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar