söndag 7 december 2014

Amazonas - starten för årets julfirande!

Så var det dags igen, att äntligen få packa flipflops, myggnät, regnkläder, malariatabletter, bikini och solskyddsfaktor 50. Den här gången verkar det dessutom bli mer äventyr än vanligt..... Planen, om jag kan kalla det så är att träffa en vän i Manaus i Brasilien. Hon har inte haft internet på snart fem veckor så det kan hända att vi får improvisera delar av resan. Jag vet inte vilken nationalitet hon har men senast bodde hon i Canada. Hon har sagt upp sig från välbetalt jobb, sålt allt hon äger, jobbar sig fram för mat och husrum i olika volontärprojekt och är nu i Franska Guyana, tror jag...... 

Amazonas är den enkla biten då vi bokat hostel och en tredagars båt och kajaktur med övernattning i hängmattor inne i ett naturreservat. Förhoppningen är inte bara att få se rosa pingviner utan även Anacondor och besöka en by med ursprungsbefolkning.

Efter Amazonas hoppar vi på en Nattbus som via Boa Vista tar oss till Venezuela och Santa Elena. Där har vi hittat ett backpackerställe som arrangerar inflygning till Angel Falls där vi under julhelgen besöker världens högsta vattenfall.

Efter det uppstår vissa problem då det är svårt att ta sig till Colombia. Även om bensinen är den billigaste i världen i Venezuela är det både farligt och svårt att hitta chaufförer/guider som är villiga att jobba mellan jul och nyår. Vi beräknar att resan från Angel Falls, Ciudad Bolivar, till Cartagena i Colombia tar ca två dygn och vår förhoppning är att kunna vandra upp till Ciudad Perdida, den förlorade staden under nyårshelgen innan vi flyger vidare på var sitt håll via Panama. 

Som tur är vi hyfsat rutinerade resenärer...... ;P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar